Nov 23, 2011

Random saja la..

Sempena cuti yang singkat hari tuh...
selamat 4 hari berturut-turut berjalan je la aku ni ha..
bukan aku sorang jew..tapi bersama family tersayang sekali..
Dari KL > GEMAS > NILAI > KL > MELAKA > SEGAMAT > TAMPIN > NILAI > KL
jauh bukan perjalanan yang aku lalui selama 4 hari?berpusing-pusing da rasanya..
tapi tak mengapa...sebab taknak sia-siakan cuti yang aku amek so kene la manfaatkan seelok-eloknya...
jom Ikuti rentetan 4 hari holiday aku yg tak seberapa ni ha...

Sabtu,

After pergi kenduri kawen sahabat kelas di Shah Alam, terus bergegas pulang ke rumah...tapi lambat sampai rumah sebab faderal highway jem giler..memang sakit hati..maka, bertolak ke Gemas adalah terlewat sedikit dari perancangan awal, pukul 5 lebih baru dapat meloloskan diri dari rumah..dan sepanjang perjalanan di PLUS Highway adalah hujan yang sangat lebat.namun sampai juga ke destinasi yang dituju...rumah orang kenduri kawen jugak..Kazen den da kawen woii..memang gud-gud je die kawen tarikh santek ni..

sempat amek gambar pengantin masa tengah bersiap je...atas pelamin nan ado..sebab sebok memenuhkan perut..

Ahad

Wedding berlangsung and lauk memang hebat-hebat belaka...
lembu,kambing,rusa,ayam golek..ha hamek ko..tak terlarat nak makan semua...
yang paling laku for sure ayam golek..terbahekk..lepas da melantak, bersnap shooting sana sini,betepuk tampar dengan sanak-sedara..pulang la ke rumah di KL..tp opppsss dulu...singgah Kampung Jimah dulula mak incik..apelagi..p amek rambutan yang sedang masak ranum la..memang terbaik(boboi) banyak giler bawak balik KL..ramai hantu rambutan kt rumah ni..hahaha..then ke Nilai rumah pakcik tersayang...ziarah-menziarahi...=)

Isnin

masa ni buat-buat lupala pulak yang sebenarnye work day..patut la jalan lengang semacam otw nk ke Melaka...aku cuti rupanye..muahaha..ayat cam poyo je kan..jom ke Melaka kita..ahaks..
lepakking di Homestay apekebendatahnamanye...memang selesa habes...love sangat-sangat rumah tu...sampai Melaka Lunch dulu ikan talapia bakar kat rumah Paksu..sedap giler nokss..akulah yang paling lama melekat kat meja makan...sedap sangat sampai sayang nk pergi meninggalakn meja..hahaha. Then, pergi jejalan kat Dataran Pahlawan..apelagi makcik-makcik aku bershopping kencangla..aku tukang menengok jew..and belek-belek barang..hehe

 bebudak ni kalau bawak berjalan komainshuke..semua bende nak diusiknye..sabar ajewla..
berlari-lari kat sana 

geng mak-mak shopping baju and makanan..cencaluk la,kuihla..n blablabla..

Lepas beshopping sakan sume..haruslah mengisi perut dulu ye..sebab malam tu mau tengok bola la..
so kita dinner di Medan Ikan BakarTerapung Umbai yang agak sunyi~~~


pemandangan baru lepas hujan and Matahari nak terbenam..

semua sibuk mengenyangkan perut masing-masing..huhuhu
standby untuk jerat malam tu..hahaa

berbaloi tengok bola malam tu...Malaysia menang juga akhirnye..=)

Selasa

Round-round Melaka..p lepak kat Muzium Samudra..panas terik tapi layan kan jew la..

 adik-beradik yang cool giler..bergambar mesti ikut ketinggian..haha

 Si Cik Mek Molek ni..sangat cute ok..turut menjoinkan diri dalam rombongan kali ni..


 then otw nak ke Segamat nampak orang jual Coconut Shake Alai...terus berhenti..nak merasala katekan.."wa cakap lu..rasa die memang sedap giler"...rase nak beli lagi jew..terasa da kat tekak ni ha...aiyooo

 kat dalam Muzium tu terjumpe pakcik and makcik ni...busy bebenor gayanye...pastu mintak aku snap kan gambar dorang..memang stylo habes..hahaha

Sampai segamat...

*
*
*
*

taraaaaaaaaaaaaaaaaa..

berdating sekejap dengan Encik Kekasih, time ni die sgt penat n tengah kerja sompat lagi lepaking ngan aku..
thanks sayang...=)

then time to lunch with my family kat Nasi Ayam Gemas...Encik Kekasih da jadi sebahagian dari family ni..hehe
muke macam pakcik-pakcik je..b sila turunkan berat badan anda..jika berjaya mau bagi award..hahaha

wokeylah tu je kesah perjalanan aku selama 4 hari yang super cool even tuhan je yang tahu bagaimana keadaan aku masa tu...Ape pun hari-hari yang di lalui mesti ceria dan tersenyum...=)
tata...

2 comments:

Umie Artoqiemie said...

pack betul jadul .. macam retis.. hehe

eintanliana said...

well..bukan senang nak jd cm retis..hak3