Feb 16, 2012

Langkawi Holiday -Day 3

huarrrrgghhhh...untuk hari yang ketiga,kene bangun awal-awal pagi..
sebab pagi-pagi destinasi yang mahu di tuju ialah Tasik Dayang Bunting..
so nak ke sana harus naik boat...walaweeehh...ini adalah pengalaman yang sangat best...so mesti semangat itu lebey..hahaha
package yang kami amek pergi melawat 3 pulau,
tapi hanya di Pulau Dayang Bunting kami menyinggah selama 2 jam.

 me and Liena, muke kegembiraan dapat naik boat...jakun sekejap..
sakit-sakit badan taw naik boat ni..tapi besttttttttttt sangat-sangat..

 inilah rupanya Dayang Bunting...boleh dilihat before korang masuk ke tasik Dayang Bunting..nampakkan bentuk dia...


sampai-sampai sahaja korang pasti akan di sambut oleh binatang kecil ini,dan jaga-jaga if korang bawak bag plastik,sebab mereka akan fikir korang bawak makanan...nak ke kena gigit??so be watch out ok...huhu

yang ni pulak suasana di dalam tasik dayang bunting...
ramai orang,korang bole bermandi-manda kat sana and boleh jugak naik boat kayuh...tapi kene bayarla lau nak naik boat tu okehh..
di percayai lau siapa-siapa yang susah nk mengandung,boleh datang sini merendamkan diri or ambil air untuk diminum..semua tu juz ikhtiar...tapi rezeki itu semua kuasa dari Allah...betul kan?.

Next destination is Underwater World Langkawi..
kat sini juz tengok haiwan-haiwan di atas darat dan juga di dalam air..
tapi bagi aku tak berbaloi masuk...tak banyak tapi mahal giler..Adult RM28 Child RM18



Lepas melawat kawan-kawan didalam...ape lagi..
kita nikmati suasana tepi pantai di Pantai Cenang sambil cuci-cuci mata..
macam-macam ragam, barang-barang makan kat sini mahal sikit dari korang beli kat tempat laen..
kat sini ramai mat saleh n minah saleh melepak..sbb tu mahai..

lepak minum air kelapa tepi pantai..nyaman gilers...

feeling artis kat tepi pantai...buleeehhhh???haha..nak gak santai-santai kan...
jangan jeles....

2 comments:

Hans Mohd said...

wah2!
seronoknya..

Fadz Lyana said...

kesimpulannyer best ke tak?? planning nak g langkawi gak nie...