Aug 8, 2012

Pastikan Ada Touch n Go dalam Bag

Assalamualaikum...
hope semuanya sihat-sihat hendaknya..

sesejak nak dekat raya ni...mesti ramai da merajinkan diri pergi bershopping untuk persiapan raya yang bakal menjelma..ye tak?tapi.tapi.tapi..pasti sosak kat area SOGO dan Jalan TAR...sebab kat situ adalah pusat membeli belah paling fames kalau musim raya..so dan kompem jugak jalan kat situ jammed giler la...lau bawak kete boleh sosak nafas...terperangkap berjam-jam kan..so kalau nak p sana jgn mengade-ngade bawak kerete yew..haha

So sebagai langkah yang bijak..naik lah transport awam ye..tp sekarang ramai yang da bijak pandai...naik train STAR sampai masjid jamek..kan sonang..tp yang tak syok and tak sonangnye..sekarang ni STAR da wat sistem tiket die macam token so kena la beli tiket kat mesin tiket die yang canggih tu...so masa aku naik train STAR hari tu (pergi shopping raya la kan..ape lagi haha)..beratur adalah panjang giler okay..seriously penat, lagi-lagi time puase kan..so tak semua yang tahu guna mesin ni so kat situ ambil masa and yang beratur kat belakang tu terpaksa bersabar dengan sabarnye..(macam mane ayat tu eh?paham-paham sendiri la yek..haha)..

sumber dari incik google

And aku masa tu secara pantas teringat ada Touch n Go Plusmiles dalam bag,,,terus keluarkan dan touch n go la kan...tak payah nak payah-payah beratur panjang-panjang beli tiket..hahaha...so moral of the story..sila la buat kad Touch n Go ye kawan-kawan..sebab ia memudahkan segala urusan anda ketika menaiki transport awam yew..naik train and bas terutamanya,,jimat masa dan tenaga...=)

SELAMAT MEMBELI BELAH YE =)

2 comments:

encik cool said...

memang mudah..

touch n go..

muncitzzz =) said...

betul tuh..=)