Jan 8, 2013

Perjalanan mencari lubuk emas


tajuk tak boleh blah..
ni akibat excited memburu emas yang dikatakan amat murah kat Kuala Pilah..
mulanya aku tak percaya...tapi bila da pergi tengok sendiri dengan disaksikan seluruh anggota badan..
barulah boleh percaya...memang lebih murah dari harga emas kat KL..kalau tak percaya pergi tengok sendirila yew..

so harga emas tengah murah hujung bulan 12 hari tu..aku ambil kesempatan untuk membeli 'sesuatu' untuk hari bahagia nanti..okay dengan beraninya drive pergi Kuala Pilah dengan adik tersayang..naseb baik kau ada =)...pergi sini tanpa perancangan...tengah bosan-bosan tak buat apa kat umah, so aku bawakla adik aku berjalan-jalan mengukur jalan ke Kuala Pilah...tu pun lepas da decide dengan En. Tunang  secara on call mengenai membeli 'sesuatu' untuk hari bahagia nanti..beliau pun menizinkan, aku ni nak pergi beli dengan beliau tapi apakan daya..keadaan tak mengizinkan..masing-masing jauh..so kenalah pergi beli sendiri..den rela...ahaks (yeay dapat pergi cuci mata..huhuhu)...

tengah-tengah drive sempat lagi amek gambar...ececeh..kenangan katakan..


muka happy sebab da jumpa yang berkenan...time ni tengah tunggu aunty keluarkan resit..yeay..
selesai sudah...


opsss...tu selesai sudah untuk barang kemas,padahal banyak lagi benda lom setel oiii...
sekarang ni tengah menghitung hari je..nebes plak hati ini..ihiks..=P



2 comments:

Nurul Nadila said...

murah sangat ke intan?
anyway..syokla ko nak kawen da..hehe

YaNa Yassin said...

murah sangat ke?? bape banyak beza ngan kl ??