Jul 6, 2011

Baby Kristal

Pada mulanya aku tak taw apa benda tah 'baby kristal' tu..
sebab adik aku asyik dok sebut-sebut benda alah tu...
pastu last two week adik aku beli baby kristal ni...dia letak dalam mineral bottle
baru la taw rupenye cam mana..cute..=)

Kalau dalam paket rupe die macam manik..
tapi bila ko letak dalam air..dia mengembang..
and macam-macam warna la ada..
biasanya baby kristal ni orang letak dalam bekas kaca dan dalam pasu bunga kat opis..
sangat comel and bentuk dia macam jelly taw..aku tak sompat nak snap gambar baby kristal ni ha..
korang carik la sendiri gambar kat google ye...

yang aku peliknye..adik aku kata..baby kristal ni boleh beranak..betol ke?
mulanye aku cam tanak percaya la kan..
tapi bila dia tunjuk kat aku percaya la sikit-sikit...layan je la dak kecik ni kan..
and adik aku adalah rajin..sebab dia rajin bonar menukar air baby kristal tuh..macam benda tu hidup plak..

kalau nak toray..beli la baby kristal tuh kat kedai-kedai runcit..
aku rasa ada kot..MAYBE la..

1 comment:

SoLy SoLicious said...

xpenah dgr baby cristal.. nk google la