Sep 19, 2011

Cuti,Beraya & Open House

Salam...

Halooss semua...cuti 3 hari lepas mesti ramai yang merayapkan diri dengan menghadiri rumah terbuka dan beraya sakan selagi belum habis bulan Syawal ni kan..
memang kecoh habes la untuk 3 hari yang tak henti-henti...jalan raya penuh dengan kenderaan sampai sesak bagai..and ofcos la banyak juga kemalangan..Innalillah..

untuk 3 hari yang lepas aku juga tak ketinggalan untuk menghadirkan diri di rumah-rumah yang open house and close house...haha..bila ada open..mesti la ada close jugakkan..baru la longkap..untuk close house adalah rumah-rumah sedara and sahabat handai yang dikasihi selalu..=).
Kisah beraya untuk cuti 3 hari bermula pada Jumaat yea..(kena menghargai masa)..4 buah rumah akan diserbu termasukla rumah aku..walaupun konvoi tidak seramai dahulu..tetapi tetap meriah dengan kehadiran orang-orang tersayang..kepada kekasih hati..thanks sudi join dinda berjalan raya dirumah sahabat-sahabat dinda walaupun kepenatan..(ceitt ayat kena romantis ok..bagi hilang penat die@amik hati..hik2)..travel bermula di rumah Liena di Salak Tinggi...menu sangat best tapi tak dapat makan semua..sob.sob.sob..Nasi Dagang,Mee Kari.and pencuci mulut Karemel and Cocktail..sedap..masa nak p rumah makcik ni seb baikla tak sesat teruk..hik2.



OTW kerumah aku adalah best..just guna walki talkie yang ada dalam kereta kekasih..apa lagi just guna walki talkie jela dengan lina..kelaka ajew...tak yang membazir kredit phone nak tnye."eh..eh.ko kat mne?xnampak ko pun" sonang bhaii..so menu kat rumah aku adalah Soto and ni adalah menu wajib kalau sahabat gediks aku ni datang rumah..haha..and kekasih adalah 1st time rasa Soto air tangan ibu den..hehe..amacam sodap tak??..=p

then ke rumah Waie..menu adalah bihun goreng..memang terbaik..mak waie kalau bab mengoreng ni memang aku suke..sedap gilokss..lagi-lagi time hujan plak masa tu..memang berselera semuanye...thanks wae..thun ni aku beraya 2 kali rumah ko..pecah rekod wehh..haha...Ok rumah last adalah di Serendah..sangat jauh ok..disanala terletaknye rumah Are2..da lama tak datang rumah beliau dan sangat syok untuk menu di rumah terakhir ni..apa die?ha..Laksa Lomak..memang fevret aku ni..bukan senang nak dapat makan laksa ni time raya...untung badan dapat merasa laksa ni...and special makan laksa ni adalah menggunakan tangan..pada mulanya kami semua ingatkan mak Are2 gurau2 je..sekali betul la..memang sedap sampai licin pinggan...mula2 muke semua malu-malu..sekali da merasa berkali-kali la tambah...pastu dapat makan eskem jugak weyyhh...sambil tengok cerita Hantu Bonceng ala-ala dalam panggung gitu..wahh memang syok habes..tetapi memandangkan hari hampir lewat malam..terpaksa mengundurkan diri..dan juga memandangkan kekasih harus pulang jauh..sian dia kena drive sorang-sorang..neway thanks a lot kekasih..and thanks to Liena,Wae and Amalina..



2 comments:

Kancil 8349 said...

wah bestnya dapat beraya

eintanliana said...

tula..hehe...